Saturday, December 8, 2012

Saya Hanya Mampu Lihatmu dari Jauh.




Assalamualaikum korang.... korang semua sihat ?? ok, arini zakiah nak cerita skit one of my crush.. knpe zakiah cerita about my crush ?? suka hati zakiah la! x suka? jangan baca.. ok. crush nie di google translatekan ialah MENGHANCURKAN.. haha! memang menghancurkan.. menghancurkan hati kita.. or dari segi lain crush nie bermaksud orang yang kita secretly in love. korang mesti ade crush korang mmsing kan ?? at least sorang .lagi-lagi kalau perempuan, semua yang ensem lalu tu la jadi crush die.. orang tu la yang korang suka stalk fb,twitter diorang.. haha! tak ape, zakiah pon buat bnda yang sama.. masalahnya zakiah bukan sorang tapi bnyak crush zakiah.. hahah.. nmpak tak permainannya di situ..

ok, about my crush nie.. zakiah sebenarnya tak kisah if crush zakiah yg lenlain tu ade gf ke ape ke.. hahah.. sbb bukan suka ape.. just suka tgok muka diorang yang ala2 mcm muka mamat jiwang mat jambu semua je.. but this is time.. i dont know.. he's my crush and i really want to know him dengan lebih dekat.. ok, zakiah cerita dari awal mcm mne zakiah kenal dia nie ok..semua nie jadi mse semester 2 zakiah.. thats mean mase bulan 3 - 4 mcm tu la.. tak ingt sangat.. first zakiah nampak and kenal dekat die dekat twitter.. his tweets semuanya ayat pemeberi semangat and berunsurkan islamic.. ok, zakiah start follow dia.. nama twitter dia ? haha! cari la sendiri.. :P start dari zakiah pon selalu la retweet die pnya tweet.. itu cuma sekadar ayat2 pembakar semngat zakiah sahaja.. itu je,, lagi2 tgok tweets die smue through blackberry so x dpt la nk melihat orgnya dengan lebih jelas.. hehe! ok, seriusly xpernah pon nak rasa stalk ke ape ke.. just selama nie retweet smuenya yang kluarkan TL zakiah.. but one day.. jeng jeng jeng..! suspens x ? hehe.. zakiah stalk die.. almaklumlah dekat blackberry tak boleh tgok smue gambar yang die post.. lagi2 die nie tak de fb.. sbb die da deactivate kan die punya account fb.. so itu je la yang mampu zakiah stalk.. stalk mcm tu la..

after that. zakiah dapat bb pin die,. masa dapat tu senyum lebar sampi ke telinga tau.. mase die approve tu lagi la.. guling-guling zakiah atas katil.. haha! terok kan.. zakiah start cakap "thanks for aprove " ayat permulaan beb.. trok rasenya bila prempuan ngurat lelaki.. haha! and die reply ur welcome..thats it! itu je.after that ade la borak2 through bbm.. tapi JARANG..actually zakiah suka lelaki yang pakai spek mata and zakiah tak boleh llki pakai kain pelikat or baju melayu... cair meleleh-leleh hati nie macm coklat cair.. haha,, tapi.. die lansung xde semua tu..die tak pakai spek.. pakai baju mlayu tu biasalah.. kriteria yang zakiah nak smuenya tak de pada die.. tapi.. zakiah suka or "crush/secretly in love "with him..haha! hmm..

Si jejaka nie bukan la budak uniten ok.. die budak KUIS.. budak mascoms. 20 years old.setahun tua dari zakiah...sambil tu die vokalis bagi kumpulan nasyid dekat KUIS..one day tu.. zakiah pernah kenan marah dengan dia sbb mse tu bbm die kne hijacked.. zakiah ade la something yang zakiah bbm die.. after that kne marag sbb die kata bukan die yang update status tu... terkesima zakiah kne marah.. masyaAllah.. tuhan je tau mcm mne jantung zakiah nak terjatuh bila mse bbm die.. i said sorry after that.. and maybe die terlampau stress die x bals pon bbm zakiah.. :'( after that zakiah tak berani nak bbm die.. TAKOT. If zakiah nak tau psl die.. zakiah slalu stalk and tgok recent updates je kat bbm.. 

Masa zakiah cuti semester ke-3 my final semester for foundation..tunggu result untuk naik degree..ade la sekali zakiah update status dekat bbm about " I GIVE UP ON YOU ! :'( " after that die terus bbm zakiah! bangg! mcm kene tembak rasa terkejut pnya pasal.. bayangkan selepas kjadian kne marah tu zakiah tak pernah tegur die lagi.. ttba die yang dlu start the conversation.. mana tak terkejut..! mengigil tau tak tangan zakiah mse tu.. haha! kuat betol kan penangan crush nie.. sebenarnya status zakiah tu mmg ditujukan untuk die.. sakali die muncul plak.. hahha..nak pengsan rasa..

nie la ayat yang die firts bbm zakiah,, siap ade kenyit mata.. sape x pengsan ? haha! 

ok, yang nie die just bagi nasihat je..  kata2 die mcm suruh give up kan dengan die.. -_- its ok..

he called me nur..and thats make me soooo heavenn! haha! zakiah panggil dia ape ?? hmm.. i just called him "eim" nama sebenar dia?? no WAY! :P after that ade la he said goodnight and so on.. but zakiah pnya cerita tak mcm cerita melayu yang lain..happy ending.. this is not happy endings but sad/awful/hurt ending ! ade one day zakiah nmpak die tukar DP (default picture) bbm gmbar awek die and his status just tulis FH.. mcm tu la.. zakiah pon x snggop nak tgok lelama.. sakit die perhhh! satu-satunya zakiah sakit hati bila tgok crush zakiah dah ade org lain.. dem! 



This is so TRUE ! angkat kaki kalau setuju,, :D

betol la kan org tua2 kata.. kalau jodoh tu tak kemana.lari la sejauh mana.. benci la sekuat mana pon..die tetap jodoh kita.. kalau dia bukan jodoh kita tu buatlah macam mne skalipon..sayanglah sehebat mana pon.. dia tetap bukan jodoh kita.. happy sebab die jumpa the right girl.. happy for him.. apa-apa pon dont give up.. just make a du'a :) smile always.

Lots Of Love From Zakiah <3




Tuesday, December 4, 2012

Ape ye 8 Ciri-ciri perempuan yang Lelaki suka ??





Assalamualaikum semua... 

memandang hari nie zakiah cuma ade satu kelas je.. and selebihnya membazir waktu mengadap laptop tanpa haluan.. so,zakiah nak cakap skit pasal kriteria2 yang llki suka.. msti korang pelik kang knpe zakiah cerita psal ciri2 perempuan yang llki suka.. sedangkan zakiah perempuan.. knpe zakiah tak cerita pasal ciri2 llki yg perempuan suka.. ke zakiah sonsang?? oi ! mngarut.. Astarfirullahalazimm..lansung x terlintas nak sonsang tau x..perempuan asli ok.. hahha.. ok, abaikan, zakiah dah start mngarut.. 

bermulanya yg zakiah terfikir nak buat entry pasal ialah.. smalam ade la conversation with this one guy nie..*kawan ok* borak pasal kasar, ayu bagai nie.. and zakiah cakaplah yang zakiah nie sebenarnya perwatakan kasar orangnya*kecik2 dlu zakiah tomboi sbnarnya* tak suka pakai baju kurung and dress bagai nie.. seluar jeans je zakiah sarung and t-shirt + cap.. after that ikut abg pergi main bola,panjat pokok... *zaman dulu2, geleng kepala sendiri* dan perwatakan zakiah tu sedikit sebanyak terbawak smpi sekarang.. hehe! mungkin sbb tu kot zakiah masih single and lone ranger .. sbb sifat kasar tu masih ade dlm diri ni.. masih perlu diperbaiki.. :P 

kepada gadis, cewek, awek diluar sana.. nak tau ape sifat perempuan yang llki suka..yang kita mungkin x tau..ok, Banyak lelaki yg terpikat pada wanita yg bersikap keibuan,lembut,mengambil berat dan penuh kasih sayang. Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress, cemas dan gelisah dan senang hati ketika mahu bermanja. Jangan tunggu sampai melahirkan baru nak tonjolkan sikap keibuan. Setiap wanita ada potensi keibuan dalam diri masing2.

Keanak-anakkan
Dalam batas yg wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yg melampau dan menyakitkan hati tetapi sikap keanak-anakan yg menyenangkan. Misalnya, kemanjaan wanita yg membangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki. Wanita ceria membuat lelaki lebih berghairah.

Penuh Pengertian
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yg tepat utk berbincang masalah dan sebagainya. Contohnya ketika lelaki melakukan kesilapan, wanita yg berpengertian tidak terus mengeluarkan kata2 yg kasar atau menuduh bukan2 sebaliknya cuba mengerti duduk persoalannya.

Menghargai
Wanita yg menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dgn wanita yg suka diperlakukan dgn lembut, lelaki suka dihargai,dipuji dgn tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

Menjaga Penampilan
Lelaki menyukai wanita yg pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yg baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. Dia akan murah senyuman, pandai merawat tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya dan memberi yg terbaik kepada dirinya. Dia suka dan bersyukur dengan dirinya dan secara tidak langsung memancarkan pesona yg menyebabkan lelaki juga menyukainya. Apabila sudah berumahtangga, wanita tersebut terus menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh badan walau sudah beranak-pinak. Siapa yg tidak suka isteri yg masih kelihatan cantik dan ramping walau dah punya anak 3??

Pandai berbicara
Lelaki tertarik dgn wanita yg pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan yg disukai lelaki berbeza dgn topik kegemaran wanita,wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yg pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yg baik. Dia juga tahu menjadi pendengar yg baik, serta mengalihkan topik yg agak serius kepada perbualan yg lebih menarik. Lelaki juga suka dengan wanita yg suka bergurau dan pandai berjenaka serta boleh menerima jenaka lelaki dgn baik dan berfikiran terbuka.

Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri
Wanita yg pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi orang yg lebih tua dan cara berhadapan dgn orang yg lebih muda. Apabila berhadapan dgn suasana yg baru,wanita tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah di ajak ke mana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.

Menghormati Diri Sendiri
Lelaki suka dgn wanita yg menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yg menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yg dia inginkan dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya. Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

Simpati dan prihatin
Lelaki suka wanita yg murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah, sayangkan kanak-kanak dan tidak memilih bulu. Kebaikan yg wajar dan spontan mencerminkan hati yg mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yg memancar keluar dgn indah dan mempesona.

zakiah mungkin tak sempurna dari semua segi and aspek kat atas nie untuk dimata seorang llki.. tapi zakiah masih belajar untuk memperbaiki untuk bakal "suami" *ecewah! haha! cuma zakiah pasti satu sahaja.. Lelaki yang mencintai kita dengan setulus hatinya.. die dapat menerima kekurangan dan kelebihan pasangan die dengan ikhlas... walaupon kasar.. dan sbnrnya perempuan yang kasar nie sebenarnya hanya orang2 tertentu je yg boleh nampak manjanya..:) 

*sekadar menambah pengetahuan kita semua.. :) 

Lots of love from zakiah <3

STRESS



Assalamualaikum..hai korang! *sambil lelambai*dah lama rasenya tak update pasal zakiah kan.. sorry la, sbb lately terlampau bnyak assignmnet zakiah yg perlu diselesaikan and kene submit, nie pon ade mse terluang and masa terbuang,, eh ? haha! abaikan. 

ok, jujur zakiah cakap, sejak masok degree nie zakiah makin stress and menyebabkan jerawat2 smakin berleluasa di muka.. -_-' *xde kene mnegena*. siapa yang tak stress.. dalam mase seminggu kene submit kesemua ASSIGNMENT.. di ulang ye SEMUA *siap caps lock lagi,klu xnmpk x tau la..* zakiah ambil 7 subject for this semester and 6 sahaja masok final sebab satu subject tu subjeck koko, and zakiah amik badminton sbagai subject koko zakiah.. the rest is subject membaca cuma stu je subject mengira iaitu subject Financial for Accounting.. itu sahaja ! 5 subject lagi adalah subject mmbaca *rabak mata* zakiah lebih prefer subject mengira dri mmbaca,, sbb zakiah x suka mmbaca.. hehe.. klu bukak je buku subject theory, 5 minutes lepas tu zakiah dah start mngantok.. *terok kan ?* thats why i need air nescafe klu nak study subject theory*klu x study pon mmg air tu je zakiah suka :P*


ok, kita bercakap pasal submit assignment.. ke lima-lima subject tu smuenya due date start hari isnin smpi hari khamis,, mne tak pegsan.. cukup satu hari satu subject kene submit. *pndai lecturer plih hari* -_-" ok, assignment yang paling killer skali subject agama and malaysia study.. dua2 subject nie dapat topic assignment yang gila babas pnya susah ! agama dapat tp topik Rancangan Malaysia ke-8 .. cuba korang bayangkan *cuba k XD* apa yang zakiah nak relate with agama .. malaysian study pulak dapat topik environmental issue and we need relate it with current issues and politik.. dua2 subject nie memang mencabar betol ! *sambil hentak meja* and dua nie relate with politik.. erghhh! i hate politik ! seriously zakiah x minat nak masok campur psl politik,, just untuk pengetahuan am je more than that.. sorry *disebabkan tu la zakiah stress buat dua2 assignment nie *


Dan disebabkan segala assignment nie zakiah terpaksa korbankan cuti zakiah and terpaksa bertapa di library uniten..perghhh gua cakap sama lu.. naik kebas kaki and sakit pinggang ddk kat library cari bahan and siapkan assignment.. dari ddk atas kerusi beralih ddk kat lantai..terlentang je belum lagi. hahah.. kau hado ? 

Tapi apa-apa pon i manage siapkann segala-gala assignment.. alhamdulillah,, *senyum sampai ke telinga* berkat dorongan kawan-kawan and parents serta abang2 zakiah.. *dah mcm bg ucapan mng awards* haha ! diorang la penguat zakiah masa zakiah rasa down.. espacially my mom ! *rindu ibu plak ttba* 

after all.. zakiah dapat juga harungi segala stress in this 2 weeks.. wheww ! *lap peluh* sumpah gua cakap stress ! mcm2 masalah datang.. satu2 masalah timbul.. dengan assignment kena hantar, kls full gila gaban , midterm ,quiz .. ya allah mse tu tuhan je tau mcm mne nie.. mata nie x payah cakap la.. kalah panda tau x ! haha ! but zakiah amik iktu sebagai cabaran and penguat semangat zakiah untuk terus belajar.. ape2 pon kita kene bijak tangani stress betol tak ? bijak tangani stress muka jadi awet muda.. haha! 


Muka nampak lebih muda bila bijak tangani stress. Guna diri sendiri sebagai contoh pun boleh kan? Haha!



walau stress mcm mana pon.. senyum je ! sebab senyum tu penawar segala masalah ! :)



hanya lakonan semata-mata. tlong jngan percaya.. *ada plak wayar earphone terkluar.. spoiled btol* haha ! 



"NO STRESS BE RELAX ! "

Lots of LOVE from zakiah <3

Friday, November 9, 2012

Apabila Lelaki Kehilangan Tulang Rusuk.


WANITA  : siapakah yang paling kamu cintai di dunia ini ?
LELAKI    : KAMU!!

WANITA  : menurut kamu saya ini siapa ?

LELAKI    : ( berfikir sejenak, lalu menatap WANITA itu dengan pasti )

KAMU TULANG RUSUKKU.
" kerana Allah melihat adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur,  Allah telah ambil tulang rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua lelaki mencari tulang rusuknya yang hilang, dan saat menemukan wanita untuknnya, tiada lagi merasakan sakit di hatinya.... "


 


Setelah berkhawin, pasangan itu mengalami masa yang manis dan pahit untuk sementara.. setelah itu pasangan itu, mula tenggelam dalam kesibukan masing - masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi mmbosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuatkan mereka menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran mereka menjadi semakin PANAS. sehingga pada suatu hari pada akhir pertengkaran WANITA itu lari dari rumah. Saat tiba di seberang jalan , dia berteriak.. "kamu tidak cintakan saya lagi !! "


LELAKI yang sangat membenci ketidakdewasaan WANITA itu secara spontan juga berteriak.. " saya MENYESALI perkhawinan ini ! kamu ternyata bukan tulang rusukku ! "

Tiba-tiba wanita diam dan berdiri kaku untuk beberapa saat..










LELAKI menyesali apa yang telah dilafazkan.. tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk dicedok kembali. Dengan berlinangan air mata, WANITA kembali kerumah dan mengambil barang-brang kepunyaannya dan bertekad ingin berpisah... "kalau saya bukan tulang rusukkmu, biarkan saya pergi, biarkan kita berpisah mencari pasangan SEJATI masing-masing ".

Lima tahun berlalu. Lelaki masih belum berkhawin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA yang telah pon berpindah ke luar negara tetapi sudah pon kembali. Dia pernah berkhawin dengan seorang lelaki asing tetapi tidak lama dan sudah pon bercerai. LELAKI kecewa kerana wanita itu tidak menunggu sepertinya...


Dan di tengah malam yang sunyi.. sedang lelaki meminum kopi dan merasakan sakit di HATINYA, tetapi LELAKI tidak sanggup mengtakan yang die merindukan WANITA.


Suatu hari,mereka akhirnya bertemu kembali, di airport, tempat dimana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan..



LELAKI : apa khabar ?


WANITA : Baik.... kamu sudah menemukan tulang rusukmu yang hilang ?

LELAKI : Belum.

WANITA : Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikutnya dan akan kembali ke Malaysia lagi 2 minggu. Telefon saya kalau kamu berkesempatan.. kamu tahu nombor telefon saya kan ? Tidak ada yang berubah.




Wanita tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "selamat tinggal awak... "


Satu minggu kemudian, lelaki menerima khabar WANITA adalah salah seorag korban dalam kejadian Menara WTC, tulang rusukknya sendiri dengan BODOHNYA telah dia patahkan sendiri.


 Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada org yang kita cintai. Dan akibatnya adalah PENYESALAN. Seringkali penyesalan itu datang di kemudian hari, akibatnya stelah kita menyedari kesalahan kita, semuanya sudah terlambat.
Kerana itu, jagalah dan sayangilah orang yang kita cintai dengan sepenuh hati. Sebelum mengcapkan sesuatu pikirlah dahulu.. apakah kata-kata yang kau ucapakan akan menyakiti orang yang dicintai..? kira akan menyakiti org yang kita sayang baik jangan pernah dilafazkan.
 Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan akibat yang bakal diterima... ?

 siapa agak-agaknya tulang rusuk zakiah ???  wallahuallam.. masih lagi mencari- cari dan menanti pemilik tulang rusuk zakiah datang menemui ku *ecewah ayat zakiah* hahha.. :) 

"Seperit mana pon esok, senyumlah... kerana senyuman PENAWAR segala kepahitan. Semoga Allah permudahkan segala urusan kita pada esok hari dan seterusnya." 

Lots of love from zakiah <3




Tuesday, October 23, 2012

My New life.




ASSALAMUALAIKUM  w.b.t

Hai korang semua!! apa khabar? sihat? rindu zakiah tak? * nak fenfeling retis jap.. haha!*  dah lama rasanya zakiah tinggalkan dunia blog nie.. last skali zakiah update blog bulan April yg lalu.. wooo.. lebih kurang 7 bulan zakiah tinggalkan dunia blog.. ade sspe tak yg jengah2 zakiah pnya blog.. sila angkat kaki! ok, xde..* =____= * sorry la korang, dalam masa 7 bulan nie zakiah  busy sikit wit my final, assignmnt, kelas and so on.. so x dapat nak update blog. 

ok, stop merepek, merapu kat sini..Actually banyak yang zakiah nak kongsikan ngan korang.. tapi, KEMALASAN tu lebih tinggi dari KERAJINAN. haha!  macam ape yg ditulis headline kat atas tu.. New Life?? life ape yg baru zakiah tempuh? dah kawen ke? hmm, let me think.*bajet jap* Actually, zakiah baru je masok DUNIA DEGREE *yayyyhh! tepuk tangan tuk diri sndiri =.=*..ok, sebelum nie zakiah amik foundation in accounting di tempat yg sama iaitu uniten muadzam shah hutan amazon nie selama setahun and now zakiah continued my studies di tempat yang SAMA and my kos are BACHELOR IN ACCOUNTING (HONS).. ohh good! 4 tahun lagi zakiah menetap di hutan amazon nie.. lifeless sungguh rasa =__=  takpe2, demi cita-cita yang diimpikan and demi ayah and ibu dan keranaNYA insyAllah semuanya akan berjalan dengan lancar..InsyaAllah. :) *ayat dah matang sejak2 naik degree nie. :D *


oh yeayh!. nie la muka EXCITED zakiah mase first day naik degree!




my new look! NERD gila kan? but i dont care! haha :D


well, baru 4 weeks in life degree.. so far so good.. zakiah x berapa terkejut sangat dengan persekitaran di kampus sbb masa sem 1 semasa foundation zakiah pernah belajar di kampus.. zakiah cuma terkejut dengan rumah di hostel ilmiah je.. haha! mana taknye dah setahun kot zakiah duduk di rumah yang sama kat bestari masa foundation dulu.. ttba masok ilmiah! bannngg! terkjut, umah die lain, persekitran die lain.. mase seminggu masok tu,, zakiah sampai nak demam sebab perbezaan persekitran *antibody x kuat sbnrnya*

setakat nie xde pape yang menarik yang zakiah nak ceritakan cuma bila masok degree nie zakiah jadi SEMAKIN BUSY *kalah PM tau zakiah busy.. haha! * and maybe zakiah akan kurang masa tuk menjengah kat blog selalu.. tapi zakiah akan jugak make time tuk upadate my life time to time.. dont worry..! :) and i meet a lot of new people.. and i make a lot of friends now.. sbb kbnyakan student yang baru masok student lepasan STPM.. so terasa diri ini begitu adik2 menjadi SENIOR kepada kakak &abg.. sbb kitrang lagi lama dari diorng..wakakak. :D 

jom! zakiah nak tunjuk muka muka KEGEMBIRAAN yang jelas terpancar di wajah student uniten bila dah abis final exam and tamat foundation kitorang.. hehe..*over plak aku nie* :D  


nampak tak tu muka kegembiraan semua. nmpk x?? x nampak? g pakai spek! haha!



ok mai terselit kat belakng tu.. sorry mai! hahah..



peace yaww! *sila abaikan muka zakiah yg agak mengarut disitu*




with amirah kamal and humaira :D


ok, ssje letak gamabar nie nak cakap yang lps abis je final paper kitrng pkul 4.30 kitrng trus gerak g segamat.. nampak tak mmsing muka exhausted gila! haha but we have totally have fun and definately release abis tension kitorang ! :) 


"Ilmu tanpa Amal ibarat pokok yang tidak berbuah"
sekian.. 

Lots of love from zakiah <3





Monday, April 9, 2012

Happening day with G8 team!


Assalamualaikum...


hari nie zakiah nk cite skit pasal pengalaman zakiah main NETBALL 2 hari yg lps.... serious happening gila + penat = awesome..! Just imagine yg kitrng decide nk msok game netball tu 2 hari seblum prtnding...dgn group pon x cukup..jersey xde.. kitrng mmg suka wat kje2 mncabar mcm nie..( x yah nk mncabar sngtlah kan..poyo seketika) first2x msing2x da decide x nak masok..mmndangkan kitrng ari selasa ade midterm business math... so x larat la nak join...

Tetapi... jeng jeng jeng!!! (suspens jap) kak JJ aka jannah johari dtg n tanye kitrng lagi skali... so pkir blik so kitrng join jela... just simple like that! tp kitrng x ckup group lagi...tp kitrng ade suh kak yusra (kwan batch gak) g  tlong crikan sspe je yg pndai maen msok team kitrng...stkat tu kitrang cuma ade 5 orng jerk..kitrang perlukan lagi 3 or 4 orng tuk ckupkan team! :o OMG! kitrng agak pening kat situ...aduhhh....! da la x tau pape pasl bola jaring..aleh2x nk tros lawan jerk...mmg kitrng sengaja cari nahas + memalukan diri!

So mlm sebelum kitrng ade game tu...kitrng kne g audi tuk cabut undi tuk game besok..hahhaha...part yg pling klkar time kitrng msok2x team netball laen smue pkai jersey..kitrng just pakai T-shirt itam biasa jerk + dgn x ckup team mmber,,adoyai..orng laen smue dtg smpi 12 orng n complete with jersey..tp kitrng 5 orng je yg dtg...rse kecil sngt malam tu...pastu ade plak kakak tu bleh ckp mcm nie kat kitrng " adik penonton kan?? penonton kene ddk blkng.. seat depan tuk team yg lawan sok je" (lebih kurng mcm tu la ) lagi la rse downn  gila!!! nasib3x!! =,=

Ktrang dapat group A4..means sok kitrng kumpulan ke 4 yg akn betanding...adoyaiii...blom maen lagi perut kitrng da kecut mecut da...seraaammm gilaa! so lps blik tu..kitrng tros g kadai sukan beli jersey + dgn wat nme skali( kopak duit aku abis kat jersey je) hahahha.. pstu g beli mknn malm n the blik je rumah g terjah rumah ke rumah n tnye spe yg nak join team kitrng..huhu.. n thank god ade 3org bdk intake january yg nak msokk! alhamdulillah... so mlm tu kitrng bncng skit2x n bg jersey kat diorng..n blik umah tido! perlukan tenaga yg bnyk tu bsok...

ok lupa nk bg tau nme team kitrng... nme team kitrang ialahhhh...... jeng jeng jenggg!! TEAM G8!!! (wuhooooooo..!! bjet rmi pyokong tgh sokong) hahah... so, kitrng pnya kapten + manager ialah kak jannah johari and as player also..die as GK (gool keeper), zakiah maen sbgai WD (Wing defense), edora as a WA (wing attack), bella as a GA (goal attack), fatin faziera asa (gool shooter), azua as GD (gool defense) n aina as C (centre)... so that G8 team! huhuh kami bersedia untuk beraksi! hahahh


So hari yg dinanti nntikan pon tiba..pkul 8 pg lg da terpacak kat padang muadzam shah.. agak nervouse gila pagi2x tu sbb kitrng dgn x berlatih nya, rules netball pon ingt2x lupa da...so msing2x maen just nk have fun and release tension.. kitrng pnya game start pkul 9.30 so kitrmg msih ade mse nk warm up n pkir2x kan skill yg leh kita wat... n smbil2x tu kitrng snap2x la... tu wajib ade ! huhu...korng tgok la sndiri...



nie mse pagi2x kitrng smpi ke padang muadzam shah...huhuh....msing2 wangi lagi nie..

nie la jersey last minute kitrng nie.. hahhaha... cun x? biarla x cun pon..x kisah pon..hahha

Pastu dalam pkul 9.30 mcm tu..kitrng da start game + da start la tergolek-golek dalam lumpur = klkar! hahah... ^^ first game itrng kalah dgn team degree..kitrng kalh..yelaa..nme pon x practise..tu yg klah tu..huhu...so mse second game tu kktrng smue bngkit n then kitrng lawan team cincai x silap...kitrng mng... rse bngga jap mse tu.. sbb x practise lansung...kitrng dapat klahkan team bdk degree yg nmpk mcm kuat...huhuh...  :D

Mse second game kitrng tu...(alaa yg mse kitrg mng tu... bajet jap) hahah... ade accident2x yg klkr dikalangan team G8 yg ingin zakiah kongsikan...hahha...ok zakiah nk cite psl bella..ape..?? knpe bella? suka hati zakiah la...! (gurau jeee :P) mse 2nd game tu kitrng maen tu da start agak aggresive la...smpi zakiah sndiri pon tergolek-golek mcm hindustan pnya aksi da kat pdng tu...hahahha...tragedi nie berlaku mse sparuh mse kedua...bella tgh rebut bola pastu dengan keadaan pdng agk kurng memuaskan...lalu si bella pon jatuh tersembam bagai.... ermmmmm..bagi pape jela..hahha..tp mse tu klkr sngt...die jatuh muka dulu..kalu jatuh kat rumput x pe...nie jatuh kat lumpur yg penuh kekotoran(dpt byngkan x? :D) pstu si bella bngun dengan air lumpur yg penuh dalam mulut (nie la dinamekan smbil bermain minum air lumpur...wakakka ^^ ) dgn rumput penuh kat muka.. die tros buat aksi mcm ikan pancut air dari mulut tu..hahahh....mse tu zakiah kat dpn die..nk tergelak rse ksian plak...( tp ade la tergelak kecil mse tu...huhu.. jgn bg tau bella tau!) hahha..tu la part2x yg rse pling klkr mse kitrng maen tu..huhuh

ok move on ke last game...last game unfortunately kitrng kalh..at least kitrng kalh bermaruah ok...ade jugak sumbat jaringan... (sedpkan hati) korng ade ke?? xde kan...so jgn bnyk bunyi!  huhuh..korng tengok la sndiri gmbr2x team G8 semasa game aritu...muka yg penat bercampur dgn pertukaran warna muka yg sngt mengerikan..hahha ( terutama sekali zakiah la..) tgok je k..x mo mngutuk DOSA!.. huhuh


nie mse lepas second game kitrng...huhu...tgok la kaki msing2x..penuh dngan lmpur...baru blik dari medan perang la katakan...huhuh :P berbaloi2x... !



thats me! OMG!!! scary ye... next pic !!! :P (x dpt terima knyataan) ==!


adik beradik pnya no...huhuhh....klu korng semua nk tau...no2x tu semua kitrng pilih sendiri + with setiap no yg kitrng pilih tu semuanya bersebab...termasuk zakiah...! nak tau knpe zakiah plih no.28??? nak tau???? seriousss..?hurmmmm...biarla rahsiaaaaa..! hahah.. mesti sakit ati kan.. what should i care!  :P hahha..tgok la seluar msing2x...mengucap pnjang je la bila zakiah tgok..kotor bebeno..haha


hahahha..tgok lah muka msing2x..x boleh bla btol la...mcm  mak nenek je...hhaha...burok bebeno rupenya... ^^ lagi2x zakiah..mcm muka orng kuran normal disitu...hahhaha....tapi kenangan beb!


Seriously, kitrng semua have fun msok pertandingan net ball tu...huhuh...pengalamn kitrng semua ZERO! ..but at least we must try something new kan.? best gila...smpi skit2x kaki la maen netbal..  dan kenangan yg terindah with my siblings (kak ngah,kak along n adik.. me? call me kak andak..poyo sat ) kitrng belajr sesuatu yang baru mse tu..."team work sngt penting dalam sesuatu permainan"...kalah menang da adat permainan.klu menang alahmdulillah...kalu klah..cuba lagi nnti..stakat dapat release tension and have fun da cukop bg kitrng semua... i hope TEAM G8 akan kekal smpi bila2x... OK GIRLSSS! :)

*korng pon boleh la cuba sesuatu yg baru mcm mne zakiah buat nie...serious it works klu korng semua tgh tension...! x salah klu cuba sesuatu yg bru n luar dari bidang kita...janji kita semua HAVE FUN!!! selamat mncuba!
lots of love from zakiah . <3

Saturday, April 7, 2012

Gusi zakiah terasa bagai disiat-siat! =='



Assalamualaikum w.b.t.. :)

Hai semuaaa!.... adoooooiiii...  :( tgok bru ckp sikit da mngaduh T_T ( dramatik kjp) huhu...zakiah skrng sdng mngalami kesakitan yg teramat sngt di bhagian gusi....hurmm... nk tau kenapa?? zakiah mngalami ulser! ok fine mngkin korng akn ckp..ala bru ulser..mmg la..tp ulser nie bkn stu jerk...tp skali gus 3 kluar mnyerang muluT zakiah...adoyaii..x terkata skitnya... bagai disiat2x mulut n gusi zakiah.. 

ok,time kene tu da la zakiah tgh demam + sakit kaki + selesama + batuk and now PLUS with ulser in my mouth! grrrrrrr..seriously i'm in great pain! huh! T____T . semua bnda rse x kena...ade je yg buat tu slah or nk marh2x..so thanks sbb memahami zakiah wahai kawan2x ku yg tersayang.smpi boyfriend sye sndiri pon asyik kene marah jerk..hahha..ksian ddie..sory sygg! yelaaa..tgh sakit kan.....huhuh... ( ngade jap)

my Mr. adli ade ckp suh g kumor mulut ngan air garam..adoyaii...seram plak bunyinya nk kumor ngan air gram..hahha..x pernah dibuat zakiah kumor ngan air garam...blueerrrkk :P... kawann serumah ckp biarkan jer pastu minum air msk bnyk2x... dan mcm2x lagi la..yg x pernah didengar pon ade...hahhaha...so, zakiah amik cara kawan zakiah yg sorang nie..die kate letak  BONJELA GEL...ulang suara k, BONJELA bkn BONJOLAN.. pernah dengar?? klu korng pnh dgr bgosla..msti da tau rpenya mcm mne kan...zakiah pertama kali dgr prkataan bonjela tu..huhuh..mse first time kawan ckp tu..zakiah trkejut gak... ade ke gel tuk ulcer...(nmpk sngt x mngikut perkembangn semsa n zaman moden skrng) huhu...

Bagi sesiapa yg x tau rupe bonjela mcm mne... nie la rupe bonjela...lps nie bleh la tros g kedai cari bonjela.. serious berkesan..! ( tukang promote x bergaji)

Bonjela nie x mahal harga die..murah jerk..mpu dibeli semua orng...huhuh...dalm 5 inggit ke 8 inggit mcm tu la..x psti sngt...tp kurang 10 rinngit yg pasti.. :) bnda nie sngt effective bg yg ade ulser..sbbkan ade ulser.. kita nk mkn pon x lalu sbb pedih yg teramat sngt( yg da pernah alami mesti tau)..  tp mse nk letak tu pedih skit la ye, kna than skit.. nk cpt elok msti tahan skit.. :)

Mesti ade yg tertanye-tnye.. x de pape ke klu tertelan..??? ok, jgn la risau..x de pape or keracunan segala klu korng letak bnda nie kat dlm mulut..tp jgn plak lps nie korng g amik bonjela tu n buat gosok gigi or sebagainya... yg tu x jamin la hidup ke x. hahahahhahah (gurau je..) letak skit je tau kat tmpat yg ade ulser tu dan tahan k sygg... :)


# Thats all from zakiah.. selamt mncuba ye korng! :)
lots of love from zakiah <3

Monday, April 2, 2012

Pengembaraan ke KL... with my ladiess.!!



                                                           Assalamualaikum... 
Sorry guys...coz da lme x update blog..busy la skrng,study kan.. lagi2x da nk final da nie..pastu skrng assignmnent melambak2x + mncurah2x + melimpah2x = mnggunung...klu nk daki pon boleh....huhu(lbih2x lak... :P) ok. lpekan psl assignmnt yg mnmbun sedang mnggu tu.so skarmg zakiah nk cite psl this week memorable n unforgettable adventure.. 

Tanggal 30/3 hingga 1 april aritu.. zakiah n 2 org adk bradik iaitu kak ngah n adik( bkn adik bradik kandung.. tapi kitrng rapat mcm adik bradik...huhu)  pergi mngembara ke kl.. sbb ade event. *event yg x tau nmenya yg hanya dihadiri org korperat n artis n org luar negara.. ( bajet jap..wakaak) x de la nie program herbalife...ade event kat pullman lake side hotel.. best tau! ok yg tu nnti zakiah cite yg tu.. diharap dpat brsbr ye syg ku smue..

Ok..kitrng bergerak dari muadzam ke KL pkul 2.00 ptg..huhu.. pnt + stress sngt sbb bru abis midterm acc(ssh sngt.. hurmm ) cpt2x siap n tros cabut angkat kaki dari hutan belntara nie.. n we were heading to KL with my darling!! wehuuuu ^^ ! ok dalam bas sepenuh masa mmbuta jerk..huhu..(ngantuk babe) sbb penat perah otak.. penat tido smpi dora tido air liur meleleh x prsn..wakakka..shhhh.(jgn bg tau sspe tau)..^^. perjlann kami dari muadzam ke kl selama 5 jam n kitrng brhnti di hentian serdang tuk mnuggu pak cik edora amik kitrng tuk mnginap di rumahnya selama kitrng kat KL nie. smpi je umah pak cik dora di taman university..kitrng naik bilik tros mndi n baring... ok hari yang sngt mmnatkan..


Hari kedua kami di KL.. bngon pkul 9 pagi..mndi2x n tros ke midvalley...gila ssak kat station ukm..pastu yg pling hannngiinnnnn skali mse nk beli tiket..da la rami..pastu guna tiket mesin( x tau nme sebenar die) bleh plak die x trima duit kitrg..kureenggg pnya mesinnn.! da la nk cpt..apa pon x boleh la mesin tu..grrrr! pstu bratur la blik pnjng2x nk beli tiket..  so mse mnuggu train..kitrng snap2x la kjp huhhu... gila camera la katkannn! ^^


             so nie la..kak ngah n that one yg baju pink tu that's me! heheh..comel + gorjes kan kami?? (perasan jap..huhuh ^^)                                                         

Mse nk naik train tu...mcm2x prngai dapat tgok..yg tersenguk-senguk nk tido..yg naik train mcm itik pulang petang pon ade..yg laju mcm puting beliung pon ade... mcm2x ade la kat dlm train nie..huhuhu.. mse da smpi ke midvalley tu... bermula la perjalnn kami...^^ si kak ngah mncari brngnye..( orng kaya baru la katakn.. smue bnda die shoping.. smpi x cukup tngn nk pgng  barng..) huhuh.. si adik plak mngikut je si kak ngah bershopping.. sye??? cube teka sye wat pe..huhu sye buatttt.. sye buat bodoh je..lalalala...
xde la..sye ngan my sayang g tngok wayang...cite jngan pndang-pandang n g maen bowling..^^ lps smue rindu slps sebulan x jmpa & x mntap muka die.
                                                                                                                                                                    

Lepas da abis maen bowling n tgok wayng.. si dia trpaksa balik..sebb ada hal yg trtntu.. huhu..si dia je blik..kitrng x blik lagi..no3x.. hahha...kitrng ddk je kat gelato fruity...da tau nk mkn ape lagi..makn aiskrim je la..hahaha.. nyum3x.. ^^.. da abis melantak ice-cream kitrng g la jjln smpi pkul 8 baru g beli tiket n balik ke rumah pak cik dora semula.... siap mndi je semua, pak cik dora ajk kitrng smue mkan kat luar..huhu..sedappp gila..da lme x pekena ikan siakap 3 rse,kangkong belacan, tom yam n telor goreng (mkn dlm suasana kg) ,..woott wottt... hingga mnjilat jari. la weii..nie mse mnaip nie pon prot brbunyi2x lpr..hahaha

Hari terakhir kami di KL...bngon pagi2x dalm pkul 6.45 mcm tu..siap2x tuk prgi event Herbalife.. sbb pak cik dora x tau lokasi event tu kat mne..so kne kluar awal..pastu kitrng g srapan dlu di hatija maju di putrajaya.. lps tu bru brgerak ke pullman lake side hotel.. n guess what?? ssmpai je kami disan..kami dilyan bagai anak putri raja..(poyo jap) seronok gila.. da la view kat situ cntik..romantik je... huuhu.so sspe yg berhoneymoon..sye cdngkan d pullman lake side hotel.. event tu bermula dari pkul 9 smpi 6 ptg.. sblm kitrng msok dlm dewan n smbil mnggu kak balkis..kitrng g berphotoshoot smbil round2x kat situ..huhu.. korng tgok la sndiri gmbr kitrng..huhuh





nie gmbr ngan edora kitrng kat dpn tasik kat pullman nie...nice view weyhhh! ^^


x tau ape yg diorng brngan kan nie... ish3x...heheh...pkir mse dpn ke weii.. :P


ok post dari blkng...motif?? x tau.. hahhaha

posing... and say peaceeee!! ^^


nie la sepruh dari view kat pullman lake side hotel nie..nice kan??? ctik gila wa ckp sme lu..hahah.. sngt mnenangkan.. :) i love it


me and dora....ayooo.mke zakiah ntah pape ntah..huhu..
sory muka x photogenic


dora n ten2x...posing je ke...! hahah


ok abaikan gmbr nie..muka yg agak kureng normal disitu...huhu


ok da abis bergmbar.. kitrng pnya time tuk event tu pon da smpi...kak balkis pon da ade...so dngr la talk tu smpi abis...abis dlm pkul 6 mcm tu..pak cik dora pon anta kitrng ke hentian putra.. smntara bas smpi ktrng g ke mall yg kat depan hentian putra tu..(da lupa mall ape..haha..sory short term memory jap) n jalan2x n beli Mcd tuk mkn dlm bus... dalm pkul 7.45 mcm tu..mse nk tnggu bas smpi..bleh plak trjmpa ssrng yg sngt familiar di uniten..huhu..lecture QA kitorng.. Miss zulhafiza naik bad satu bas ngan kitrng..huhu..mmg riuh bas tu dibuat kitrg... bas smpi pkul 8.15 naik2x je...bas brgerak je..x smpi setgh jam..tros tido..adoyaii..letih gila kalau hari2x mcm nie..hahaha..smpi muadzam dlm pkul 1 mcm tu....naik hostel basuh kaki..tros tido.... ZzzzZZzZzzZz....  huhuh...nsib baik xde kls esok nya...

Hari2x yg sngt seronok bersama fatn faziera a.k.a kak ngah & eydora a.k.a adik.. memorable n happiest thing that ever happend in my life.. harap next time kita dpt hang out mcm nie lagi.. love u so much guys!!! <3

lots of love from zakiah.. <3

Sunday, March 18, 2012

HARI SINGLE SEDUNIA....



Ok....entri malam nie ialah..."hari single sedunia" nape sye msti buat entri nie kan..nape x buat cite pasal hari couple sedunia ke..hari hati berbunga2x sedunia ke..huhuh..sye dpt ilham nk buat psl nie bila sye bukak fb.. and then bila je bukak kat home... boleh dikatakan cerita and update tentag putus cinta...tukar status ke single..kira nya smue status heartbroken la gitu...sentap mak nyah! haha...

Lagi satu yg buat sye nk buat bila..roomate ku yang tersyang tetiba sedih teringtakan EX k..diulangi EX k.. huhu..yg da hanya sempat menjalinan hubungan nya selama setahun berapa bulan ntah..huhu (x amik tahu plak bpe bulan diorng tu..huhuhu ^^)  cerita cinta mereka bermula apabila si jejaka berkawan dngan sepupu si gadis....n then si jejaka ingin berkawan n ingin berkenal kenalan dengan si gadis ini..huhu..(usha dulu beb! ^^) slepas sepupu si  gadis uruskan segalanya( org tgh katakan..huhuh)  mereka berkawan selama sebulan n then pertemuan mereka yang pertama di BANDAR TAWAU, time new year mse tu...mse perkenalan selama 1 bulan tu..mereka blom  prnah brjmpa muka pon..huhuhu...so time new year tu la hari bersejarh mereka...

mse time pertemuan mereka sngt klkar sbb mereka bertelephone di bndar tawau untuk brjmpa..tapi aleh2x org yang dicari-cari di depan mta sja...hahhhaa..apa lahh kann ! :P terkezut mak nyahh! hahah :P hahahha.. panggilan mereka adlah ayah dan ibu..so sweet...! <3

tapi percintaan mereka x lame..skjap..and mse mereka putus tu pon aku ade di sisi si gadis ini..and aku tau yang si gadis ini sakit and x smpi hati sebenarnya hendak melepaskan si jejaka ini..tapi kerana sakit hati yang terlampau and da lama sudah si gadis ini memendan rasa sakit hati dan kecewa dengan si jejaka kerana sebab2x yg trtentu.... aku sebagai kawan + kakak die pon trasa sakit di hati kerana asyik dilukakan mcm tu.sebnarnya si gadis masih ade persaan sayg walaupun xde setitis air mata yg jatuh..tp jauh dari sdut hati si gadis perasaan marah,kecewa dan sedih ade..walaupun hanya senyuman shaja yg terukr di bibirnya.....
 kpd llki smue.. kepercayaan seorang seperti kaca..skali ia pecah..jag harap ia akn kmbali sperti biasa...



p/s: kpda semua yg bercinta..jagalah hati pasangan anda,,kerna hati perempuan sngtlah sensitive... sekali anda mnyakitinya..smpai mati die x akan mnlupakn..walaupun di bibirnya sudah mngucapkan kata " aku sudah maafkan syg/ibu/ayg/ayah dan apa2x yg sewaktu dgannya... ok..kalu ade pape slh dan silap smasa aku buat enri harp di maafkan..sya hnya insan biasa yg mmbuat kesilapan.. ^^ lots of love from zakiah <3
                                     



my lovely friends....


  nie la housemate ku yg trcinta...dari kiri..eydora dari sabah bah.huhu..kecik2x cili api tu..yg tengah tu fatin nabilah...dari kuantan..kecik je suara die..huhu..n last skali tu that me..huhu..muka lpar x sbr nk g mkan..lalalal :)


nie la kekawan sesusah sesenang aku..die la tmpat aku bergaduh..diornag juagk tempat aku melauhkan perasaan....gmbar nie mse sem satu..huhuhu...buruk kot aku.tapi...who's care...!  bella and eydora..i love u guys so much! <3


gambar nie pon mse sem satu...yag pkai baju pink tu nme die fatin faziera.. da berpunya k..huhu..die pon kawan aku susah n senang..peramah..tp pada mse yg sme garang gila..boleh jadi singa kelapran die kalau marah....huhuhu..tapi ttp baik..miss u fatin :)


 with fatin nabilah....muka bulat ku tersngatlah terserlah klu pkai pashmina mcm tu..huhuh..condifent jerkkkk!!!! huhuhuh.... with fatin nabilah <3


 kami suka tngkap gmbar...so kat dlm toilet pon jadi...huhuhu..bosannn..msing2x photogenic..except me.. :(

huhuhu..nie gmbr mse nk tngkap gmbr tuk accounting batch x silap..huhu..smue bkal2x accounting..insyallah.aminnn.. :) posing aku jadi mcm tu sbb kot tu mmbuatkan aku nmpk brtambah gemuk( x nak terima knyataan jap diri ini chubby) :P best..miss that moments.. :)


# diorang la peneman aku mse aku sedih mse aku gmbira..susah,snang,duka lara smue la mereka tmpat aku mluahkan...aku bngga dpt kawan mcm korang smue..walaupun aku jarang ckp bnda nie..tapi ..korang the best! <3 fatin faziera,husna,fatin nabilah,faizah munirah,bella and yg pling aku x kan lupa ialah dora aka doaremon...huhuhu..syg korang smue! harap2x pershabtan kita kekal smpi bila2x.. :) muahhhhxxxx

SAYA BUDAK BARU BELAJAR....

HI!..  msti korng smue tertanyaa-tanye knpa baru skrng nk update blog kan..huhu..lagi2x my friends yg da tau tp bkk page aku so xde pape..uhuh..mcm rumah x siap lagi la katakan.. sbnrnya blog nie da lme ade..cuma tahap kemalsan yg melampau di tmbah lagi dngan tgh study skrng...so terbengkalai la blog ku ini skjap..

So td bersmaan 18/3 pkul brepe ntah td..roomate ksyangan aku sorang nie brnama nurul asikin edora mmbebel suh update balik blog aku( die xde blog die suh aku update blog plak) huhuhuh... so dari situlah  aku dapat kerajinan yg melampau tuk activekan blik blog aku yg da lme tersadai..

berjam2x jugak la aku nk edit balik blog aku nie..huhu.budak baru bljara la katakann...berpusing2x kpla aku nk custumize kan blog nie..haisshhh..akhirnya..nie la jdinya..tp tu pon blom complete lagi..bnyk bnda lagi nk edit..huhuh... so this is my blog  and welcome guys to my life.. lots of ove from me.. <3